"Kijken naar mensen die musiceren, amateurs of professionals, jazz, pop of klassiek, is een waar genoegen. Hun emoties vastleggen op de gevoelige plaat vergt een grote mate van professionaliteit. Dat lukt lang niet iedereen!  Brendan is een grote uitzondering, het is een feest om zijn foto's te bekijken. Echt genieten!"

 

Koninklijk Concertgebouworkest

Sjoerd van den Berg, adjunct-directeur (public relations)

 

 

 "Passie gedrenkt in zweet, bierlucht druipt van het beeld. Muzikale obsessie in vol ornaat. Het werk van Brendan plaatst de kijker front row and center. Alsof ik er bij ben."

Twan Huys (presentator NOVA)

 

 

 

"In my line of work, great photography is essential and can occassionally make the difference between being mysterious and forgotten.

Since moving here nine years ago, Brendan has fulfilled all my photographic dreams and much more.

He's the man to call."

 

Iain Matthews. (singer- songwriter)

 

 

 

Passie in kwadraat.

"Passie is de drijfveer die veel muzikanten doet besluiten om van hun liefhebberij een professioneel beroep te maken. Het artiestenvak is onvoorspelbaar, levert geen gegarandeerd succes op en kent vaak moeilijke momenten. Maar toch…. De passie drijft hen verder en ……wordt vastgelegd in de foto’s van Brendan van den Beuken.

Passie is ook de motor achter het fotografisch oeuvre van Brendan. Hij zoekt naar aansprekende composities van authentieke muzikanten in een belevenisvolle ruimte, en legt dit vast als gedreven fotograaf: Passie in kwadraat dus."

 

Jos Schatorjé (directeur Limburgs Museum Venlo)

 

 

"Hoe beoordeel je een fotograaf? Vaak doe je dat op basis van de foto die hij of zij maakt. Is het de perfecte beeldcompositie die gemaakt is op het juiste moment en de juiste plaats? Velen zullen nu ‘ja’ zeggen, maar dan gaan we aan een belangrijk aspect voorbij en dat is… de fotograaf zelf!

 

Zijn persoonlijkheid, zijn manier van werken en de samenwerking met de opdrachtgever heeft ook grote invloed op het eindresultaat. Als één fotograaf me dat duidelijk heeft gemaakt, is het wel Brendan. Hij is open, creatief, perfectionistisch, warm en vooral integer en aimabel. Dit zie je terug in al zijn foto’s, die vanzelfsprekend de perfecte beeldcompositie hebben én op het juiste moment op de juiste plaats zijn gemaakt."

 

Maurice van der Linden (eigenaar Scorpius Communicatie, presentator TVLimburg)

 

 

“Brendan gaat nooit voor de standaard-foto maar wil de op dat moment aanwezige energie te vangen. Dat maakt zijn werk niet gepolijst maar wel puur en intens”

 

Marco Roelofs (De Heideroosjes)

 

 

"Hartelijk dank voor deze expressieve foto!"

Je Simon Vinkenoog

 

 

 

"Thanks for the photos. I like them alot!

I would love to see the book when it’s done.

Thanks for having us."

 

Best, Heather Nova